lördag 3 mars 2012

Mellandag


Sol ute. Tre grader varmt. Sportlov.

En perfekt kombination av förutsättningar. Men idag blir det liksom inget gjort. Mår egentligen inte dåligt, men det är en sån där dag då jag mest sitter med en kaffekopp.

Ungarna sysselsätter sig själva. Får lite samvete över att vi inte är ute i nån slalombacke eller nått. Det känns som att vi slösar bort en dag. Det är ju egentligen bara att resa sig upp och ropa till ungarna att nu tar vi oss ut och gör något! Men det blir liksom inte.

Det skulle inte fungera idag. Skulle ju lyssna på magkänslan. Idag säger den sitt ner, drick kaffe och ta dig en funderare på saker och ting. Så får det bli. Kommer andra soliga dagar.

Viktor spelar DS. Klara har just kommit hem från stan. Hon har varit och handlat nya ritblock och pennor med farmor. Jag sitter i köket och lyssnar lite på dem. Dom verkar ha en bra dag utan slalombacken.

Måste snart åka och handla lite lördagsgodis. Sen blir det middag och hockey hos vänner. Där är magkänslan med på noterna. Ser fram emot det!

Men till dess får det vara en sån här mellandag. Där inget särskilt händer trots fina förutsättningar. En bortslösad dag. En fundersam dag.

Kanske en nödvändig dag?

21 kommentarer:

 1. Absolut en nödvändig dag i stillhet..kanske behöver barnen det oxå! solen kommer fler dagar! jag ska iväg in till stan nu på vernissage..min äldsta son ställer ut smycken :)
  Ha en trevlig kväll hos vänner! kram

  SvaraRadera
 2. Låter som en bra dag att bara vara utan en massa måsten. Kram!

  SvaraRadera
 3. Kristin ovan, skrev det jag skulle skriva, men jag skriver det ändå: absolut en nödvändig dag. Du/ni/vi alla behöver dagar som bara går medan man sitter där med kaffekoppen och funderar. Dessutom ska ni ju iväg ikväll... Ha det så bra./E

  SvaraRadera
 4. Absolut inte en bortslösad dag. Viktor och Klara är nöjda och du gör det du känner att du orkar och har behov av. Så här står det i en bok jag läst
  " i stillhet öppnas slusse till det inre livet. Det är ett avkopplat men långt ifrån ett passivt tillstånd. Det kan vara nyttigt att "komma hem till sig själv" återhämta andan, lyssna till sin egen röst och möta sin egen blick"

  Min erfarenhet är att livet måste få stanna av lite när man tvingas gå genom sorg. Det är ska du se sådana här dagar du behöver ibland. Så låt magen styra så ska det komma dagar i skidbacken sen. Ha en riktigt skön hockykväll !

  SvaraRadera
 5. Visst är det så att man måste få ha mellandagar - du gör rätt som lyssnar på din magkänsla. Följde din Jennys blogg en tid och jag slås av den kärleken som genomsyrade både hennes och din blogg. Du skriver så fint och så samlat om er och det berör. Tänker på er mycket och hoppas att ni får en bra helg.

  SvaraRadera
 6. härligt att du lyssnar på din magkänsla, härligt du ger dig lite egen tanke stunds dag, dina barn känner nog det är skönt med, att inte alltid ha hela dagana planerade....de kanske läker lite i sitt bara vara

  ha en fin hockeykväll

  ljus och kärlek till er
  från sussi i iursiken

  SvaraRadera
 7. Vänner är guld värt! Skönt att ha goda hockeyvänner att åka och äta mat tillsammans med! Fortsätt följ magkänslan!! Det är enbart Du som känner vad som är rätt för dig.
  Barnen mår bra om du mår så bra du kan.
  Du har så mycket att grunna på, så att du bli sittandes och "tom glor" med kaffe koppen i bland måste vara ett friskhetstecken!

  SvaraRadera
 8. Hej Lars! Det är väldigt mycket värt att stanna i nuet, stanna i stunden och bara vara där. Ha inget dåligt samvete över allt du inte gör. Du gör alldeles rätt som lyssnar på magkänslan för den är aldrig någonsin fel. Jag har följt din blogg sedan start här och beklagar verkligen er sorg och kanske ännu mer förlusten av glädjen att inte få fortsätta vara mer med er Jenny här i livet, tycker du har ett fantastiskt fint sätt att skriva. Hoppas ni får en fin lördag!/ Maria.

  SvaraRadera
 9. Du skriver väldigt bra och dina tankar känns sunda. Tänker på er mycket ofta!

  SvaraRadera
 10. Det är viktigt med dagar av reflektion och eftertanke också! Du gör helt rätt som lyssnar på magkänslan.

  Varma hälsningar
  Susanne

  SvaraRadera
 11. Hej...
  En "bara vara" dag är en bra dag på sitt sätt, skönt att kunna ta såna dagar ibland. Tror nog att dina barn också mår bra av det...
  Följer din blogg sen några veckor tillbaka, tycker du skriver så otroligt bra...Jag har själv en syster som är sjuk i cancer sen två år tillbaka, tumör i magen som ej går att operera...vet inte om jag förstår hur pass sjuk hon egentligen är, ibland är det svårt att vara stark inför henne...man vill bara gråta:( Hon har precis börjat sin andra cellgiftsbehandling, hoppas att den kan krympa ihop tumörj*veln så hon kan få en dräglig sommar...
  Hoppas att du får en mycket trevlig kväll tillsammans med dina vänner, kram från Nettan

  SvaraRadera
 12. Tänk om fler hade tagit en bara vara dag! Och det rätt så ofta.Att bara stanna upp och reflektera är så läkande för kropp och själ. Ibland springer man på utan att tänka på varför. Ta hand om dig själv och ta flera bara vara dagar för dig själv. Kram från en blogg läsare från söder.

  SvaraRadera
 13. Hej!
  Jag beklagar verkligen er stora sorg.
  Följer din blogg och får en varm känsla i magen för det märks att det finns så mycket kärlek och värme i er familj. Ni kommer att fixa det här, trots att det är vidrigt och hemskt och hur ledsamt som helst så tror jag på er.
  Vill gärna tipsa dig om en blogg som inte längre är aktiv, men jag tror att du skulle må bra av att läsa den och du kan säkert få kontakt med bloggförfattaren om du skulle vilja.

  http://kolonmittilivet.blogspot.com/

  Stor kram från Ada

  SvaraRadera
 14. Alla behöver dagar som du beskriver, tror faktiskt inte att det är en bortslösad dag...utan en bra dag. Kram på er och hoppas ni får en bra kväll //Josefin

  SvaraRadera
 15. Kärlek massor av kärlek till er alla!!

  SvaraRadera
 16. Mellandag är bra..bättre än dålig dag ..<3 till dej..fortsätt skriv..Anna W

  SvaraRadera
 17. Du verkar så klok så....inga måsten, magkänslan tror jag är helt rätt att gå på både för dig och dina barn.
  //A-S

  SvaraRadera
 18. Livet är så förbaskat fint ibland och ibland är det så förbaskat djävulskt.
  Jag förlorade ett barn för drygt ett år sedan och har haft och har fortfarande dagar då all ork bara går till att andas.
  Vissa dagar kan jag se det ljusa som finns. Det är olika dagar.
  Det går inte att beskriva för någon som inte varit där.
  Jag önskar dig och din familj styrka o närvaro i det som ligger framför er.

  //hilma

  SvaraRadera
 19. Hej!
  Det är så skönt att veta att det finns fler än bara jag som kan ha en sådan där mellandag. Jag tänkte likadant, det är ju så fint väder ute, måste ut. men min kropp orkade bara inte idag. Man får ju samvete, men tänkte som du, det kommer fler fina dagar.
  Jag beklagar verkligen sorgen, jag tycker att det är så hemskt. Jag känner dig inte, men du verkar så fin och omtänksam som person och pappa. Jag har inte gått igenom något så hemskt som du har, men livet i allmänhet kan ju gå lite upp och ner. Men jag känner att jag hittar styrka och ork för att barnen finns. Och jag tror att det kan vara så för dig också. Jag tänker ofta på dig och barnen. Sköt om er! Styrkekramar!
  //Tvillingmamman Charlotta, Sjungande

  SvaraRadera
 20. Lyssna på ditt hjärta, säger det att jag behöver sitta och drick kaffe och ta det lugnt..och när inte barnen proppsar på nåt annat så låt det bara rulla på. Har du funderat på att beställa hem..typ Linas matkasse? slippa det tänket ett tag? du har nog att fundera på ändå, men du fixar detta !! Kram

  SvaraRadera
 21. En nödvändig dag,säger jag,men precis lika betydelsefull som alla andra dagar. Lita på din magkänsla, och ha inte dåligt samvete, du är en kanonpappa trots avbrott.
  Varma kramar till er alla/ Jeanette i Stockholm,

  SvaraRadera